bouwvoortgang februari 2017

Niks nine to five

Dezer dagen zaten Marian en Fred Boer van B15 ’s avonds laat nietsvermoedend televisie te kijken toen zij op korte afstand mannenstemmen meenden te horen. Vanwege het ongewone karakter van deze conversatie in het pikkedonker op een bovendien nogal ongebruikelijk tijdstip namen zij zekerheidshalve even poolshoogte op het balkon om vervolgens oog in oog te staan met een loodgieter die zich met behulp van een hoogwerker richting dakrand spoedde.

Aanleiding: reparatie van een defecte regenpijp die het enige weken eerder onder invloed van een zware storm had begeven. Vanwege het ontbreken van een deel van de hemelwaterafvoer ontstond tijdens de veelvuldige zware regenval van de afgelopen maanden een ware stortdouche bij de trap die leidt naar de beheerderswoning en dat niet alleen: er dreigde bovendien bovenmatige intrede van vocht in de muur. Dankzij de slimme inzet van een hoogwerker nam de feitelijke reparatie nog geen tien minuten tijd in beslag.

Je kunt veel kritiek hebben op de soms trage procedures in Turkije, maar dit was een mooi staaltje inventiviteit dat bovendien blijk geeft van het simpele feit dat ’nine to five’ mentaliteit hier nog moet worden uitgevonden.

Bananenbomen

Een speciale tuincommissie is naar verluidt druk doende om zich te buigen over een tuinplan dat het aanzien van ons park sterk moet gaan verbeteren. Een loffelijk streven en het is dan ook te hopen dat dit plan daadwerkelijk ten uitvoer zal worden gebracht. Een en ander is uiteraard wel afhankelijk van de beschikbaarheid van een toereikend budget; en zo lang talloze eigenaren het categorisch vertikken om hun maandelijkse VVE-bijdrage te betalen zal het voorlopig wel bij een plan blijven.

Maar mocht het zover komen, dan is het te hopen dat de commissie één soort buiten beschouwing laat: de bananenboom! Akkoord, het is leuk als je zo af en toe een banaantje uit eigen tuin kan scoren, maar het oog wil ook wat. En als er één boom visueel onaantrekkelijk, c.q. ronduit lelijk is, dan is het wel de bananenboom zoals deze foto nog eens onderstreept…

Fred Boer