bouwvoortgang januari 2017

bouwvoortgang januari 2017

Onbekende drol
Fred Boer laat zijn hond Hugo zo’n vier keer per dag uit, waarbij hij het terrein bijna altijd verlaat via het schuifhek tussen gebouw D en E. Onlangs werd zijn aandacht getrokken door een donkere substantie van gauw een kilo of twee, drie. Het lag direct naast het hek en bleek bij nadere inspectie een drol te zijn. De vraag was: wie of wat zou hiervoor verantwoordelijk kunnen worden gehouden? Een verdwaalde jager? Niet waarschijnlijk, gelet op de omvang van de ‘dropping’. Een hond? Die komt ook niet zo snel aan zo’n hoeveelheid… Kortom: een groot raadsel.

Gelukkig lijkt het raadsel zo goed als zeker te zijn opgelost. Inmiddels heeft Fred in de onmiddellijke omgeving van het park al meerdere keren oog en oog gestaan met een ezel. Het devies lijkt dan ook: het hek goed sluiten, want voor je het weet ligt er een dampende hoop op onze petanque baan!

Oliegeur
De laatste tijd hing er op het park een lichte dieselolie geur. Met name rond het zwembad was dit goed te ruiken, terwijl ook een minimaal oliefilmpje op het water waarneembaar was. Het vermoeden bestond dat een door de storm in olie gedrenkte plastic zak de schuldige was, maar bij toeval hoorde huismeester Ahmet dat de heren muggenverdelgers van Alanya Beledyesi een salvo dieselolie in het bad hebben gesproeid. Nu maar hopen dat het middel niet erger is dan de kwaal…

Verlichting
Voor Alanyaanse begrippen hebben de hemelsluizen de afgelopen maanden buiten proportie opengestaan met als resultaat dat er niet alleen op het park, maar in de hele omgeving overal plassen staan. De regen heeft echter ook schade aangericht aan de verlichtingsarmaturen boven de beide toegangshekken; de gloeilampen baadden stoppen compleet onder water! Na een paar weken in het donker hebben gezeten heeft de elektricien inmiddels een tweetal nieuwe lampen gemonteerd die naar wij hopen nu wel waterdicht zijn. Hoe dan ook, het is een hele verbetering en het gevolg van een snelle reactie van het VVE bestuur en Holanya beheer.