Over Portakal

Residence Portakal is een unieke park, gelegen op een hoogte van 47 meter boven zeeniveau in de groene uitlopers van het Turkse Taurus gebergte. Hemelsbreed ligt Residence Portakal op nog geen drie kilometer van het Middellandse Zeestrand. De bekende, zeshoekige rode Toren in het centrum van Alanya is slechts zes kilometer verwijderd. Dit betekent dat u op Residence Portakal in een kleinschalig project geniet van uw rust, maar dat de gezellige winkelstraatjes en restaurants van Alanya per auto, bus of fiets in een oogwenk bereikbaar zijn.

Het park omvat een vijftal gebouwen met elk slechts twintig appartementen waarvan per gebouw twee ruime penthouses. Mede dankzij de ligging op een heuvel hebben veel appartementen blijvend onbelemmerd zicht op Alanya en de ’s avonds feeëriek verlichte kasteelmuren op de berg, in het Turks aangeduid als Kale. Residence Portakal beschikt over een een aantrekkelijk zwembad met een afmeting van 20 x 10 meter bij een integrale diepte van 1,50 meter. Speciaal voor de kleintjes is er een kinderbadje van 10m2 met een veilige diepte van slechts 35 centimeter. Het zwembad beschikt over een bar met een aantal, van Koot & Bie afkomstige, spreekwoordelijke “eigen onderwaterkrukken” en een perfect onderhouden sanitair gedeelte met douches. Een gescheiden dames- en herentoilet completeert het geheel.

Over de veiligheid van het park waakt een huismeester. Hij woont samen met zijn gezin op het park in gebouw C. Hij tekent voor het noodzakelijk onderhoud aan de gebouwen en aan de schitterende tuin met de fleurige en geurige sinaasappelbomen waar het park zijn naam aan ontleent. Aan de Turkse Rivièra kunnen ’s zomers de temperaturen behoorlijk oplopen, maar dankzij de iets hogere ligging van Residence Portakal maakt een verkoelend briesje het leven op het park ook hartje zomer aangenaam. Uiteraard zijn de meeste appartementen voorzien van een of meerdere airco’s van de laatste generatie. Deze units zijn aanmerkelijk energie-vriendelijker dan exemplaren uit het verleden. Appartementen die nog niet beschikken over airco kunnen dankzij de airco-voorbereiding alsnog gemakkelijk van een installatie worden voorzien.

In tegenstelling tot de hoge, grootschalige, parken in naburige plaatsen als Mahmutlar kenmerkt Residence Portakal zich tot slechts vier verdiepingen. Deze zijn bereikbaar met een lift die ook de verdiepte kelderverdieping bereikt; ideaal om de de fiets of elektrische scooter te kunnen parkeren in de eigen, afgesloten bergruimte.