park actueel 2 maart 2017

Zal ik jullie even naar huis brengen?
Je hoort het wel vaker: er is niets mis met de deskundigheid van de Turkse gezondheidszorg. Tandheelkundige hulp vormt hierop geen uitzondering, zoals inmiddels een aantal Nederlandse eigenaren uit eigen ervaring weet na een of meerdere bezoeken aan tandarts Sebnem Kalayci in Oba. Op enig moment wilde Marian Boer ook van haar diensten gebruik maken, maar Sebnem verbleef in Istanboel en het was onduidelijk wanneer zij weer terug zou zijn. Marian had echter steeds dringender behoefte aan tandheelkundige hulp en ging daarom op zoek naar een alternatief, die zij vond bij Duygu Gürleyen. Deze jonge tandheelkundige opende een jaar geleden een eigen praktijk in het ‘Medical Centre’ in de hoofdstraat van Oba, van grote afstand al herkenbaar aan de opvallende rode neonletters ‘DOCTOR’.
Duygu hielp Marian deskundig van haar klachten af en dit was zowel voor Marian als Fred reden om aansluitend in verschillende sessies een ‘grote beurt’ te laten uitvoeren bestaande uit kronen, nieuwe vullingen en ga zo maar door. Dit proces geschiedde in de maand januari, gedurende welke periode de lira op zijn zwakst was. Om een lang verhaal kort te maken: voor een fractie van het bedrag dat Marian en Fred voor dezelfde behandeling in Nederland kwijt geweest zouden zijn, blikken zij inmiddels met een stralende lach de zomer tegemoet.
Voor mensen met hardnekkige tandartsangst het vollgende: zelfs de soms behoorlijk pijnlijke, verdovende injecties worden subtiel door Duygu verdoofd met behulp van een watje met een wondermiddeltje. Kortom: een aanrader. En waar vind je in Nederland een tandarts die je, na een behandeling, weer thuis brengt omdat het regent?