Park actueel 3

Er zij licht!

Zoals wij allemaal weten is het onder de invloed van de geografische ligging van Alanya al vrij vroeg donker op het park. Des te vervelender is het dat verschillende lantaarnpalen vanaf de bushalte ‘op zwart staan’ terwijl wij het exemplaar dat ons parkeerterrein zou moeten verlichten zelfs nog nooit hebben zien branden.

Holanya Beheer heeft de Akdeniz, de verantwoordelijk instantie, inmiddels talloze keren vriendelijk verzocht om de defecte gloeilampen te vervangen, maar tot voor kort zonder enig resultaat. Het antwoord luidde telkens: “Als het in de service route ligt, dan nemen wij het mee”. Een nogal rekbaar antwoord…

Maar… maandag 27 maart jl. leek het tij eindelijk te keren; een hoogwerker kwam aangereden en niet veel later ging een monteur vanuit zijn bakje aan de slag. Het bleek nog een pittige klus te zijn, want de reparatie nam minstens twintig minuten in beslag! (feitelijk niet zo verwonderlijk als je weet hoe amateuristisch ons park vanuit de elektriciteitspaal van netspanning wordt voorzien…) Toeval of niet, tijdens de reparatie viel de stroom op ons park uit, maar een halfuurtje later was ook dit probleem opgelost. Vervolgens was het wachten op het invallen van de duisternis of de toegangsweg en het parkeerterrein daadwerkelijk verlicht zouden zijn en het antwoord is ja! Dit houdt in dat geparkeerde auto’s na zonsondergang voortaan niet meer in het duister staan en het gevoel van veiligheid is er duidelijk beter op geworden. Met dank aan Holanya voor de vasthoudendheid.